17:00

Lerums IS

Referat: IFK Björkö - Lerums IS

IFK Björkö – Lerums IS (6-1)
Björkös mål gjordes av: 1-0 (30min) Johan Forseström, 2-1 (2min) Gustav Engström, 3-1 (15min) Erik Alexandersson, 4-1 (17min) Alexander Hjerpe, 5-1 (25min) Erik Alexandersson och 6-1 (30min) Nils Andrén.
-
Söndagseftermiddag och när klockan närmade sig 16:00 började killarna i laget strömma till, vädret var helt OK, blåsigt men inget regn och solen glimtade fram mellan molnen. Idag var det Lerums IS som kom på besök, ett lag som vi aldrig förlorat mot ännu, men man vet aldrig för matchen senast var jämn och då vann vi med 3-1 på bortaplan. Matchstart skulle vara klockan 17:00, men när klockan närmade sig så började alla undra var domaren var, snabba beslut fick tas och efter att vi fått tag på domaren och det visade sig att han glömt av matchen, så blev det bråttom och hitta ersättare och tur var att Tobias Hofving var hemma och kunde ställa upp på kort varsel. Tobias är numera listad som riktig domare hos Göteborgs Fotbollförbund, så det kunde inte bli bättre, han gjorde en bra insats idag.
-
Matchen blåstes igång och det var Lerums som tog tag i taktpinnen och var det aggressivare laget inledningsvis, det dröjde ända till den 10min innan Björkö fick någon struktur i spelet. (12min) och vi har ett bra anfall där Gustav passar bakåt till Forse på vänsterkanten och Forse slår ett inlägg bort mot Dennis, bollen går till Mattsson som skjuter skott mot mål, men skottet går utanför.
I den (25min) kommer Robin in från bänken och tar över liberoplats från Erik och Erik flyttar upp på mittfältet och spelet blir nu allt bättre, Gustav sätter hela tiden griller i huvudet på Lerums försvarare.
(30min) 1-0 Johan Forseström efter det att Forse pressat Lerums försvarare och snott åt sig bollen, fri med målvakten skjuter han in ledningsmålet. Efter målet tar Lerum tag i spelet igen och man skapar några bra målchanser och Wille i målet visar sin klass med några snygga räddningar, men i den sista minuten (39min) så tappar Wille bollen efter ett Lerumsskott och Lerumsspelarna är snabba att hugga på returen och kan slå in 1-1 strax innan halvtidsvilan. Mittfältsspelet stämde inte riktigt i den första halvleken och Nils och Mattsson hade svårt att leverera rätt bollar till rätt adress, även om det var kamp och vilja på mittplan, samt att kantspelet på högerkanten nästan var obefintligt. Annars var Gustav den stora behållningen med sina starka löpningar och hela tiden ställde till oreda i Lerums försvar.
-
2:a halvlek kunde starta och Björkö startade nu mycket aggressivare och var mycket mer hungrigare än i den första halvleken. (2min) 2-1 Gustav Engström trycker sig igenom Lerums försvar efter en passning från Forse. Spelet blir nu bättre och vi släpper bollen tidigare nu och passningarna stämmer allt mer.
Mellan 10min till 20min har vi nästan allt av spelet och 12min farlig frispark av Nils, 13min Nils tåpajar skott mot mål, men mitt på målvakten. (15min) 3-1 Erik Alexandersson efter snyggt förarbete av Gustav som snurrade upp sin försvarare och passade snyggt fram Erik som bara kunde sätta foten till.
(17min) 4-1 Alexander Hjerpe som kommit in i den andra halvleken hade inga problem att göra mål efter Nils fina inspel från högerkanten. (25min) 5-1 Erik Alexandersson gör sitt andra mål för dagen återigen efter fint förarbete från Nils, som nu dribblade sig igenom från vänsterkanten. Nils lyfte sig betydligt mer i den andra halvleken, för i den första var både han och Mattsson nästan osynliga och vad passar då bättre än att få avsluta med matchens mål (30min) 6-1 Nils Andrén på ett mäktigt långskott som går rätt bort i målvaktens vänstra kryss.
-
Bra killar att komma igen efter en medioker första halvlek, där Lerum var det lite bättre laget, men i den andra halvleken var det inget snack, då hade Lerum inte mycket att sätta emot i anfallsväg. Seger med 6-1 och vi klättrade nu upp på 3:e plats i tabellen. Men nu väntar tuffa matcher framöver, närmast bortamatch mot formstarka SG97 som vunnit sina senaste matcher med 9-0 mot Warta och 5-1 mot Götaholm samt 1-1 mot Fässberg, nu gäller det att käka taggtråd inför lördagen och träna bra i veckan som kommer.